Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Γιατί Ελλάδα?

SYNC BLOGS''Όσοι καθηγητές σκοπεύουν να απεργήσουν εναντίον των μαθητών είναι μεγάλα γαϊδούρια  Και να με συγχωρήσουν τα γαϊδούρια που τα προσβάλλω! Να απολυθούν όλοι όσοι έχουν τέτοιες προθέσεις! Ένας προς έναν...!'' Δεν είναι δικά μου λόγια, προς Θεού... Ο μοναδικός μας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε για άλλη μια φορά κορυφαίες δηλώσεις, με την επικρότηση του επίσης μοναδικού αδερφού του φυσικά. Δεν σκοπεύω να το σχολιάσω καθώς όλοι έχουμε μια κάποια αντίληψη... ''Εξόχως ανεύθυνη και προκλητική η απόφαση της ΟΛΜΕ. Μπορούσαν να κάνουν την απεργία λίγο πριν ή μετά'', δηλώνει με υπερηφάνεια ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Σπουδαίες δηλώσεις και εκείνος με τη σειρά του. Ήθελα να ήξερα πότε θα βαρεθούμε να παίζουμε κρυφτό σε αυτή τη χώρα... Διότι κύριε Πάγκαλε λίγο πριν ή μετά δεν δίνεται ούτε εσείς, ούτε κανείς δεκάρα.... Γιαυτό μάλλον... Διότι όποτε έχει τη δύναμη κανείς μιλάει και περιμένει ανταπόκριση. Όταν δεν βρίσκεσαι σε θέση ισχύος απλά φωνάζεις χωρίς να ακούγεσαι, όλοι βλέπουν ένα στόμα που απλούστατα ανοιγοκλείνει βουβό. Αλλά προφανέστατα η κυβέρνηση και όλοι οι ..εκπρόσωποι μας θεωρούν πως η επιστράτευση ήταν η λύση. Με λίγα λόγια όσο και να αμύνεσαι για τα δικαιώματα σου σε φιμώνουμε και αν αντέχεις... συνέχισε να αγωνίζεσαι. Θα αφήσω τα υπόλοιπα στον Κωνσταντίνο Μάνικα, μαθητή τρίτης λυκείου, σε σχολείο της Δραπετσώνας ο οποίος μιλά και εκφράζει κάθε λογικό νέο άνθρωπο αλλά και τους μεγαλύτερους που δεν ενδιαφέρονται μόνο για το τομάρι τους... 
<<Λέγομαι Κωνσταντίνος Μάνικας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας. Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς. Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου, μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου, που ''κινδυνεύει'' από αυτήν. Τι λέτε?? Τι μέλλον έχω,-εξαιτίας σας- και από ποιους πραγματικά κινδυνεύει? Ας δούμε πρώτα ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και τη ζωή όλων από παλιά.
-Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία?
-Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατέκλεψε αυτόν τον τόπο?
-Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό, δεν περισσεύουν, -όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω από τον πάγκο του παζαριού???
-Ποιος μείωσε στο μισό το μισθό του πατέρα μου??
-Ποιος τον συκοφάντησε τον απείλησε με επιστράτευση-απόλυση, αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές, όταν κατέβηκαν στις απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια?
-Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου, για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο?
-Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία?
-Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου?
-Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε από την πείνα?
-Ποιος άφησε τόσους ανέργους?
-Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία?
-Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα?
-Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά?
Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου, με την απεργία, θα καταστρέψουν τα όνειρα μου?
-Ποιος σας είπε ότι το όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων?
Ποιος σας είπε πως το όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία?
-Ποιος σας είπε ότι το όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης?
-Ποιος σας είπε ότι το όνειρο μου είναι να γίνω delivery boy?
Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου σε όλη τη χώρα.
Δάσκαλοι μου, έχετε υποχρέωση απέναντι σε όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το έχετε υποθηκεύσει.
Όποια υποχώρηση και να κάνετε, όποια νίκη της κυβέρνησης, θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω, να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή και για μια ανθρώπινη κοινωνία.
Στους γονείς, τους συμμαθητές και σε όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:
Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μέσα στην εξαθλίωση?
Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες?
Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές?
Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα?
Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε ''αλληλεγγύη''?
Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε εμάς αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας, μαχητικότητας ή παράδειγμα υποδούλωσης?
Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι?
Από αύριο κιόλας, καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας με ένα τραγούδι ή ένα σύνθημα: ''εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες''.
Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας, το γέλιο των παιδιών σας.
ΥΓ. Όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως απλά θέλω να χάσω μαθήματα, παραθέτω τους βαθμούς μου.

Προφανέστατα για κάποιους είναι τρομακτικά δύσκολο και εξωπραγματικό ένα νεαρό παιδί στην εφηβεία, που από στιγμή σε στιγμή θα βγει σε αυτή την κατεστραμμένη αγορά εργασίας, να συνειδητοποιεί τι γίνεται γύρω του. Δεν το χωράει το μικρό μυαλό ορισμένων... Πόσο ένα παιδί νέο, ειδικά όταν μπαίνει στην εφηβεία, επηρεάζεται από την ανεργία των γονιών του οι οποίοι πασχίζουν να του τα προσφέρουν όλα αλλά μάταια? Αυτά μάλλον τα ακούτε και πριν προλάβουν να μπουν από το ένα αυτί έχουν βγει αυτομάτως από το άλλο... Γιαυτό και τα κακεντρεχή σχόλια κάποιων ανθρωπάκων κάτω από την επιστολή του 16χρονου, οι οποίοι δεν θεωρούν πως χωράει αμφιβολία πως τα λόγια αυτά είναι υπαγορευμένα και δεν βγαίνουν από την ψυχή του....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου