Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Με το πάτημα ενός κουμπιού......

Είναι αξιοπερίεργο....Ή μάλλον όχι...αξιοπερίεργο ήταν μερικά χρόνια πριν...Στη σημερινή εποχή τίποτα δεν είναι αξιοπερίεργο...Όλα μας φαίνονται να αγγίζουν τα όρια του φυσιολογικού..! Ήταν να μην μπει στη ζωή μας τόσο δυναμικά το διαδίκτυο.. Εφόσον μπήκε, από κει και πέρα όλα είναι απλώς αναμενόμενα... Η φράση κλειδί είναι..''Με το πάτημα ενός κουμπιού...''! Μόλις το ακούσουμε αυτό βυθιζόμαστε ακόμα περισσότερο στην τεμπελιά, την ανεπροκοπιά, την οκνηρία που μας διακατέχει εφόσον όλα μα όλα πια μας τα προσφέρουν στο χέρι! Κατεβάστε δωρεάν οποιαδήποτε ταινία, δεν χρειάζεται να τρέχετε μέχρι το πλησιέστερο βίντεο κλαμπ, συνδεθείτε στο faKebook και μιλήστε με όλους, δεν χρειάζεται να τρέχετε για καφέδες, μην αφήνετε στιγμή από τα χέρια σας το i-phone μπορεί να έχετε θανατηφόρες συνέπειες! Όλα μα όλα με το πάτημα ενός κουμπιού...και τώρα σου λέει δεν μπορεί, θα πεινάσεις κάποια στιγμή...Εεε..μα το πάτημα ενός κουμπιού λοιπόν, παραγγέλνεις την πίτσα σου! Αρκεί να προμηθευτείς αυτό το θαυματουργό μαγνητάκι... Φαντάζομαι πως η διαδικασία της κατ οίκον παραγγελίας θα ταλαιπωρεί μάταια πολλούς από σας εξάλλου...!!! 

2 σχόλια:

  1. Το να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη δεν έχει σχέση με την οκνηρία. Η τεχνολογία και το διαδίκτυο μπορούν να μας δώσουν μεγάλη ελευθερία. Όταν μπορώ να κάνω κάτι που χρειάζομαι με το πάτημα ενός κουμπιού έχω αρκετό χρόνο για να κάνω κάτι άλλο που θεωρώ σημαντικό και μου αρέσει. Βέβαια το θέμα είναι ο τρόπος χρήσης τους.

    Φυσικά θεωρώ μεγάλη μαλακία να τρως όλο τον ελεύθερο χρόνο σου στο facebook όπως θεωρώ ηλίθια εφεύρεση το μαγνητάκι.
    Η οκνηρία του σύγχρονου ανθρώπου έχει να κάνει κατ' εμέ με τη μελαγχολία που προκαλεί η καπιταλιστική κοινωνία που σε θέλει αποβλακωμένο. Δουλεύεις όλη μέρα, πηγαίνεις κουρασμένος σπίτι, πατάς ένα κουμπί για να φας γιατί δεν έχεις χρόνο και κουράγιο να μαγειρέψεις και αποβλακώνεσαι στην τηλεόραση και το fb.

    Αν η τεχνολογία ήταν στην υπηρεσία του ανθρώπου θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου σε λιγότερη ώρα και στον υπόλοιπο χρόνο σου να διαβάσεις, να σκεφτείς, να συζητήσεις, να αθληθείς κλπ. Οπότε επαναλαμβάνω το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία και το διαδίκτυο αλλά τι κάνουμε με αυτά.

    ΥΓ Το βίντεο κλαμπ επίσης δεν έχει να κάνει με την οκνηρία, απλά εκεί πληρώνεις για κάτι που μπορείς να βρεις τζάμπα στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den diafwnw safws o ka8e an8rwpos exei krish kai den prepei na einai kateu8unomenos omws oi perissoteroi exoun xazepsei plhrws me thn paroxh olwn autwn twn uphresiwn..Krima loipon pou adunatoume na kanoume swsth diaxeirhsh oswn maw dinontai na mas dieukolunoun kai an autou ta xrhsimopoioume gia ton akrivws anti8eto skopo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή